Другата гледна точка за случая на Черни връх.

author
7
0 minutes, 15 seconds Read

Дъщерята на стопаните на чайната и заслона Черни връх на Витоша сподели в социалните мрежи гледната точка на родители си, отказали да дадат подслон на премръзналия Кирил Радев навръх Нова година.

Efrosina Hristova

И все пак мисля, че е редно да се знае и другата гледна точка, отзад вратата. Споделям целият пост на дъщерята на стопаните на чайната защото заслужава да бъде уважено. За хората които разсъждават, а не тези които на приказки пускат голи мъже посред нощ в къщите си, а дори хляб не хвърлят на улично куче:
“ВАЖНО, МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ!!!
Този призив е отправен специално към моите ПРИЯТЕЛИ!
Умишлено не го правя публичен, защото не искам хилядите хейтъри из фейсбук да си намерят още една изкупителна жертва и да започнат да налитат и срещу мен.

Много от вас вероятно са чули и са се начели на постове, коментари и репортажи за историята с полуголия бедстващ на Черни връх в навечерието на Нова Година. Начетох се на милион и една глупости, коя от коя по-абсурдни.
Доста от моите приятели и близко обкръжение знаят, че хората, които стопанисват Чайна Черни връх, са МОИТЕ РОДИТЕЛИ. А за тези от вас, които досега не са знаели – вече знаете.

Купи от тук

И искам да ви помоля само за едно – МОЛЯ ВИ, игнорирайте всички негативи, които сте прочели по темата, защото историята е украсена и изпопачена на n-та степен! Ако някой от вас вярва, че моите родители наистина биха могли да бъдат тези “бездушни хижари с ледени сърца”, които ги изкарват в статиите и коментарите, можете просто още сега да ме изтриете от приятелите си и да забравите, че някога сте ме познавали! Не искам да имам нищо общо с хора, които смятат, че съм отгледана от чудовища.

Ако все още не сте ме изтрили и сте склонни да ми повярвате, моля ви само за едно единствено нещо: ако сте споделили някоя от тези омразни статии, ако сте написали омразен коментар под някоя от тях (например често срещаното “Тия изроди трябва да ги съдят”), МОЛЯ ВИ, ИЗТРИЙТЕ ГИ! Единственото, за което ви моля, е да не разпространявате тази омраза! За останалата част от населението не България не мога да говоря, нито да ги моля, но много държа да знам, че приятелите ми наистина държат на мен и няма да сеят злоба и омраза по адрес на моите близки, защото това е еквивалентно на това да сеете омраза директно към мен.

Медиите се опитаха да направят уж обективен репортаж (такъв твърдяха, че ще бъде), който разбира се беше изопачен и направи нещата още по-зле – и как иначе, нали си знаем, че в една история трябва да има кръв, за да е интересна за зрителя, как иначе ще си направят телевизиите рейтинга…

Няколко базови факти и истини се губят в репортажите (защото на някой не му изнася да ги каже), ще споделя с вас няколко от тях за ваше лично знание и изграждане на собствена преценка за случая:

– Грубата жена, която се чува на записа от диктофона (тази, която първоначално отказва да ги пусне), НЕ Е майка ми, а една отвратителна псевдо-приятелка на родителите ми, която заради липсата си на възпитание и елементарна култура сега ги опозори пред цяла България.

– Противно на твърденията, на бедстващия му е предложено да седне до печката, предложен му е и чай, но той е отказал и двете. Чувствал се е доста добре и постоянно е излизал навън при приятелите си – смятаме, че е пил от техния чай, за да излезе, че такъв не му е бил предложен в чайната. Когато са засвирили Дунавскоро хоро, той е започнал да играе – проличавайки си колко е бил “зле” наистина.

– Причината за недоразумението дали чайната е заслон или не се крие в некоректно изготвения договор. БТС изглежда изискват от наемателите си да са на разположение 24/7/365 – смятате ли, че това изобщо е възможно? Вие можете ли да работите и да сте на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 ди в годината? Смятате ли това за хуманно?

– Всъщност “заслон” на постоянно разположение има – той е в преддверието на чайната, което не се заключва точно заради такива ситуации, и в което въпросните автори на статии всъщност са се приютили по начало. Самата чайна няма как да бъде оставена постоянно отключена – това е все едно да оставите офиса или дома си отключен – още на първия ден ще го заварите празен и опропастен.

купи от тук

– Причината родителите ми да се отнасят скептично към хора, които тропат нощем по вратата, са постоянните появи на всякакви екстремисти, пияни, дрогирани и други индивиди, които изискват денонощно обслужване от хората, които са станали в 6ч сутринта да готвят, чистят и обслужват туристите. Ако пускаха всеки, на когото просто му е хрумнало че иска да се качи посред нощ на Черни връх, нямаше да могат да спят нито минута! Да не говорим, че често е имало и заплахи какво ще се случи, ако вратата не им бъде отворена – пак от въпросните пияни и дрогирани индивиди.

– Като продължение към предната точка – когато група хора иска да влезе в чайната на Нова Година, след като изрично им е казано, че чайната ще бъде затворена за посетители, нормално е човек първо да помисли, че те просто искат да си намерят причина да влязат и са склонни да излъжат за здравословното си състояние (това също се е случвало многократно) само и само да ги пуснат.

– Родителите ми са спасили и са помогнали на изключително много хора в нужда на Черни връх – но разбира се, тези истории вие няма да ги чуете, защото хейтът се разпространява светкавично, а на хубавите отзиви никой не обръща внимание, защото не носят със себе си сензация. Да, и на този човек са помогнали – но той разбира се се фокусира върху първоначалния отказ, а не върху факта, че все пак се е прибрал жив и здрав накрая.

– Цялата история може би щеше да протече много по-различно, ако не въпросната отвратителна псевдо-приятелка на нашите беше отворила вратата, за да направи такова покъртително грозно първо впечатление. Тя, разбира се, се покри и няма да признае вината си, въпреки че сега точно заради нея истински достойни хора страдат!

– И последно, не точно по темата, но държа да го отбележа: Чайната НЕ се издържа от държавни пари, нито стопаните ѝ получават заплати – това беше споменато в много от коментарите, като възмутените граждани разпалено дискутираха как не искат данъците им да отиват при тези “ужасни” хора. За чайната се плаща огромен наем, и БТС не влага абсолютно никакви средства (било то държавни или други) за нейната поддръжка или за заплати. Токът, водата, почистването на септичната яма, изхвърлянето на контейнера, както и самото му закупуване – всичко това се плаща от джоба само и единствено на стопаните на чайната, които изкарват тези пари с много труд и хамалогия!

В резултат на всичко това, родителите ми напускат чайната, която стопанисват от вече 20 години. Да, НАПУСКАТ я, не са уволнени – предизвестието си подадоха днес. Не искат повече да имат нищо общо с БТС, които им забиха нож в гърба, нито с псевдо-планинари, които постояно им създават проблеми.

Ако все още имате някакви въпроси по случая – пишете ми, с радост ще ви отговоря.

Надявам се някак името на едни от най-достойните планирари да бъде изчистено, защото позорът и омразата, на които родителите ми са подложени в момента, са противни и напълно незаслужени!

Ако сте изчели целия пост и сте съгласни с мен, сърдечно ви БЛАГОДАРЯ, защото това наистина значи много за мен!”

Similar Posts

7 Comments

 1. avatar
  Татяна says:

  “Псевдо приятелката” … интересен момент. Добре, тя постъпва некоректно, но нима те не са разбрали, че пред вратата има трима души. Няма значение кой как е, в случая всеки заслон трябва да предоставя възможност на планинарите да напалят огън и да стоплят вода.

 2. avatar
  Георги Петров says:

  Истината е, че в планината нямат място неморални и неетични хора. Неподготвени и незнаещи. Това е ценното на планинарите, добрите сърца и човеколюбието. Подкрепям хората, които са държали чайната. Не може да омаскариш по такъв начин 20 години труд, който са положили, а що се отнася до БТС, държавата я няма, не присъства никъде и не защитава българския народ.

 3. avatar
  nikkin says:

  Благодаря ви за написаното! Още след първия прочит на “другия” “сърцераздирателен” разказ ми станаха абсолютно ясни фактите които сега вие потвърждавате. Сигурно съм изписал над 10 отговора под въпроснана публикация за да насоча поне малко погледа на мислещите към факта, че за една случка не може да се съди само от разказите на едната страна. Радвам се че имате смелостта и доблестта да публикувате вашата гледна точка (която за мен е истината) и желая на вас и вашите родители много нови успехи, здраве и благоденствие не само за новата, но и за следващите 20 години. Трудно се намират честни хора които застават с имената си, склонни дори да потърсят вина в себе си, макар да няма такава. Жалко е че такива хора не са оценени подобващо, но в крайна сметка – важно е да запазиш честта си в името на истината!

 4. avatar
  жулиета Босилкова says:

  Мило момиче, аз заставам зад Вас и думите си. Това, което предизвикаха тези “велики туристи” е срам и позор.Аз познавам вашите родители още от Мусала и знам, че са метеоролози, а не готвачи и сервитьори. БТС е крадлива организация, пълна с търтеи и хрантутници. След 1990 не знам да са построили нещо….

 5. avatar
  Мария Колева says:

  Много ми е интересно как един полугол и видимо пиян ще влезе в ресторант и при изхвърлянето му навън, ще дръзне да си помисли за обвинения в нечовечност и всички останали мнения… Къде са достойните планинари, за които природата, а не пиянството са ценност… Да седнеш премръзнал до печката да се стоплиш с чай. И толкова бедстващ ли е бил пияният полугол младеж или е бил закъсал бездомник… Подкрепям почтените хижари, защото явно в България няма кой да ги защитава. Планинска полиция в България им
  а само там, където падат големите парички… Срам…

 6. avatar
  Татяна says:

  …не искам да коментирам какво са направили твоите родители, но искам да изкоментирам ТЕБ. Браво на теб, че каквито и да са – ги подкрепяш и заставаш зад тях, за мен си достойна за уважение. А за постъпката на родителите ти ще кажа само – да се радват че човека останал ЖИВ, защото ако беше починал, изобщо не ги виждам… Браво на “отвратителна ви псевдо-приятелка”, че поне се вдигнала и отворила вратата – за разлика от твоите родители, официалните стопани на чайната – и с това нещо дала шанс да се спаси човешкия живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Няма ли да завършите поръчката си?

Въведете данните си, за да се свържем с вас, може да си дадем и малка отстъпка.

Call Now Button slot gacor situs toto situs toto situs toto slot gacor slot gacor bento4d https://ibufoundation.or.id/totoup/ slot gacor