fbpx
Край на мазолите при дълги преходи

Край на мазолите при дълги преходи

Купи от тук

Уж е лято , но дъждовете не спират да ни припомят за наближаваща  та есен. Новите ни немембранни обувки изобщо не са подходящи за променливото дъждовно време. Ако към тази комбинация добавим и 3 дневен преход в планината , резултатът е мокри крака и болезнени пришки. За съжаление, това може да се случи и на най-опитните планинари.За щастие вече има решение на този проблем.

Baselayer  са свръхлеки „дишащи” чорапи. Тяхното основно предназначение e да бъдат носени под други чорапи. Baselayer намаляват триенето и отвеждат влагата от стъпалото, което осигурява отлична защита от протриване и пришки.

Купи от тук

Идеята за този чорап възниква преди много време, някъде по билото на Стара планина. При няколкодневните преходи, в които носим на гръб по-значим товар, включително палатка и храна за целият преход, редовно носехме по два чифта чорапи, за да се предпазим от пришки и протриване на краката. Практиката почиваше на отдавна известна теория, изпитана и чудесно работеща. Това беше възможно с „твърди” туристически обувки, които купувахме съвсем малко по-големи за тази цел, а и заради възможността да побират по-дебел чорап за преходите през студената част от годината. Ситуацията, обаче, се промени, когато постепенно започнахме да преминаваме към лека екипировка и особено, по-леки обувки, както ние ги наричаме „маратонки на стероиди”. Тези обувки, с гъвкави подметки, дишащи, леки и плътно следващи контура на крака, са изключително комфортни и ни позволяваха да се движим по-бързо и да изминаваме по-големи разстоянния с по-малка умора. С това обаче, възникна и въпросът какви чорапи да използваме с тях.

Купи от тук

Дори най-добрият чифт трекинг чорапи не даваха ефектът на два чорапа, а за повече от един чифт място в обувката нямаше особено. Освен това, за да се възползваме максимално от дишаемостта на обувката се стремяхме към възможно най-тънък и дишащ чорап. И така се родиха Baselayer .

Носени самостоятелно, Baselayer  са подходящи за активности в топло време. Те дишат отлично, почти не задържат вода и съхнат бързо. Малкият им обем позволява да се носят в тесни обувки (еспадрили, водни обувки) или в комбинация с всякакви други чорапи, без да се налага промяна на размера на обувката.

Предимства

Максимална дишаемост,не задържат влага и съхнат бързо

Първи слой при висока активност

Превъзходна защита от протриване и пришки, антибактериални.

Първи слой в студено време

Отвеждат влагата към външните чорапи и помагат за запазване термалният баланс на крака

Основни характеристики

  • Изключително комфортни
  • Отлична дишаемост и терморегулация
  • Отвеждат потта и съхнат бързо
  • Ултралеки и компактни
  • Предотвратяват протривания и пришки
  • Направени от износоустойчив полиамид
  • Еластична лента на свода на крака
  • Антибактериална обработка
  • Универсален размер
Купи от тук

Подходящи за:

Туризъм, експедиции, планинско тичане, тичане на асфалт, скално катерене, водни спортове, колоездене и всекидневно използване

Baselayer можете да откриете в нашият магазин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

STILL NOT SURE WHAT TO DO?

We are glad that you preferred to contact us. Please fill our short form and one of our friendly team members will contact you back.

Form is not available. Please visit our contact page.
X
CONTACT US